Chiel en de Westhoek blij met openbare AED

In Westhoek hangt sinds kort een AED. Aan de gevel van nr. 1148. Hiermee is de “witte vlek” die Westhoek was opgelost. De AED is aangemeld bij hartslagnu.nl en dus bereikbaar voor alle aangemelde burgerhulpverleners. Een mooi voorbeeld hoe positief initiatief van een bewoner kan zorgen voor meer leefbaarheid op de streek.

De buren hielden samen een inzamelactie via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie is een groot succes geworden, binnen een paar weken is voldoende geld opgehaald om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Initiatiefnemer van de actie Chiel Ruijsbroek (op de foto links):
“Ik ben ontzettend blij dat alle donateurs grote en kleine bedragen hebben bijgedragen. Speciale dank hierbij aan Gemeente Waadhoeke, Bildtse Energie Coƶperatie, Loonbedrijf A.G. de Vries, Jensma Agro en Hoekstra Drukkerij en Uitgeverij.”

Streekbelang Oost- en Westhoek heeft deze actie mede mogelijk gemaakt door de subsidie aan te vragen en het lokaal wereldkundig te maken via de website en facebook. Daarnaast is er door bestuurslid Wieteke (op de foto rechts) en Chiel, enthousiast geflyerd.

Inmiddels is er zelfs een tweede flyer rondgebracht. Dit keer voor de reanimatiecursus voor beginners die op op maandag 7 november bij de Friezinn wordt gegeven. De hoop is dat er meer hulpverleners komen die de AED kunnen bedienen.
Volg je de cursus en meld je je aan als burgerhulpverlener? Dan betaalt Streekbelang de kosten van de cursus aan jou terug, als dank namens al onze leden.
Er hebben zich al verscheidene mensen aangemeld maar er is nog ruimte voor aanmeldingen.
Aanmelding via 0641138017, hier kun je ook meer informatie krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *