BuurtAED-actie in Westhoek van start

Westhoek, augustus 2022 start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-oudebildtdijk-9075-westhoek .

Initiatiefnemer van de actie Chiel Ruijsbroek: “Het zal je maar gebeuren dat er iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt en de burgerhulpverlener kan niet beschikken over een AED of zelfs dat er geen hulpverlener beschikbaar is?”

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulpverleend kan worden. Daarom is een AED in Westhoek belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet mij daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren!

Als je het niet ziet zitten om zelf een AED te bedienen, geen probleem! De AED wordt namelijk aangemeld bij hartslagnu.nl, een initiatief van de Hartstichting.Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt, dan zal onze AED bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo’n situatie hulp te verlenen.

Deze actie start ik samen op met Streekbelang West- en Oosthoek. Streekbelang vindt het ook belangrijk dat er voldoende mensen zijn die een reanimatie- of herhalingscursus willen volgen en daarom stellen ze voor  wie dat wil gaan doen voor om deze cursuskosten te vergoeden, indien je aangemeld bent bij Hartslagnu.nl om ook opgeroepen te worden. De cursus kun je volgen bij https://www.reanimatieonderwijsnoordwestfryslan.nl/

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Streekbelang Oost- en Westhoek

Chiel Ruijsbroek

0641138017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *